Възраждане иска  незабавно оставката на кмета на Варна - Иван

...
Възраждане иска  незабавно оставката на кмета на Варна - Иван
Коментари Харесай

Възраждане иска незабавно оставката на кмета на Варна заради апокалиптичното наводнение снощи!

" Възраждане " иска  неотложно оставката на кмета на Варна - Иван Портних. Това стана ясно от прессъобщение, изпратено до медиите. Недоволството им е поради магистралния тръбопровод, който се спука нощес и провокира голямо наводняване на бул. " Васил Левски " в морската ни столица. Varna24.bg  разгласява цялата позиция на " Възраждане " без редакторска интервенция:

Преди часове общинските съветници от групата на " Възраждане " в Общински съвет Варна посетиха мястото на спуканата тръба. Материалните вреди, нанесени вследствие на повредата, са огромни, само че по-важното е, че този път няма жертви.

" Намираме се в кв. " Бриз “, където през вчерашния ден огромна ВиК повреда отнесе цяла една улица – за благополучие вредите са единствено материални и никой не пострада. Този път. ", се споделя във видео, което се излъчва в страницата на " Възраждане " в обществената мрежа Facebook.

Според общинските съветници на " Възраждане " историята има неприятния табиет да се повтаря и този случай го потвърждава. Точно на това място, за интервал от 10 години, към този момент четвърти път става сходна повреда, която би могла да докара до риск за живота и здравето на хората, на тези които пътуват с колите си или с градския превоз.

На същото място - през месец юли 2012 година е имало сходна повреда и за малко не се е стигнало до жертви на пасажери в градския превоз. В началото и в края на 2017 година още веднъж са станали повреди точно на този тръбопровод в същия сектор.

В последната повреда от през вчерашния ден тонове земна маса затвориха бул. " Левски “ и подлеза. За благополучие на място по това време не е имало хора!

По  информация, достигнала до " Възраждане ",  точно на това място е връзката на два типа тръби с диаметър ф 800 от магистралния тръбопровод, стигащ до Златни пясъци. Говорим за  метална тръба и стъклопласт.

Поради пробното вложение на материала стъклопласт от предното управление на ВиК Варна, при по-сериозен хидравличен удар се стига и до повреда. Стъклопластът е нежен материал и най-малкото придвижване (размърдване) на земните пластове оказва въздействие. В този регион има високи подпочвени води, които също способстват за придвижването на пластовете. Освен това знаете, че във Варна има доста съществени свлачищни зони. Преди години част от този региони е бил със възбрана за застрояване точно  поради свлачищни процеси. Всичко това оказва въздействие за предизвикването на следващата повреда. Вследствие пък на преовлажняването на терена от огромните количества изтекли води, може да се стигне до в допълнение срутване на ската към стълбите, което да повлече някои от постройките в региона или да докара до тяхното напукване.

" Очакваме експертите да проучат региона на повредата и да подхващат ограничения, с цел да се предотврати покруса, защото  за варненци най-важното е кой носи виновност за този потоп! В продължение на 10 години градът е ръководен безобразно. От най-красив град за живеене се трансформира в град, в който е рисково да се движиш, с цел да не се удавиш, да  те затрупа насип или да падне таван на подлез на главата ти. За всичко това виновност носи кметът на Варна и ние настояваме неотложно да си подаде оставката Най-голяма виновност за повредите има кметът на община Варна, който в продължение на 10 години не се е заинтересувал от това този проблем да бъде отхвърлен вечно. Много добре знаем положителните му взаимоотношения с предходното управление на ВиК Варна и за нас не е изненада, че такива повреди се повтарят през няколко години. Недопустимо е третият по величина град в страната, Морската столица на България, да бъде ръководена по този метод. Ние от " Възраждане " желаеме оставката на кмета на общината, до момента в който не е станало прекомерно късно и неговото бездействие  не е довело до идната повреда, която би могла да вземе и жертви! ", безапелационни са общинските съветници от групата на " Възраждане " в Общински съвет Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР